OK, widzę że jest, ale nie działa - mimo wybrania formatu Elixir0 po kliknięciu na eksport - dane eksportuje, ale sam zmienia na Elixir i dane są jak poprzednio.
Jeśli chodzi zaś o format danych, to pytałem o możliwość wpływu na ilość kolumn wypychanych do pliku *.txt, bo ten dziadowski HomeBanking od BGŻ nie chce żadnego konkretnego formatu tylko ma możliwość ułożenia importu z konkretnych pól i mi akurat będzie wygodniej jak będzie: nazwa banku firmy, nazwa banku pracownika, (max 8 znaków), numer konta firmy, numer konta pracownika (oczywiście bez spacji), imie, nazwisko, tytułem (lub numer listy płac z datą), data przelewu, waluta. Mogę wykorzystać zespolone pola formatu Elixir, tylko między zespolonym pakietem pól a następną daną nie może być żadnych niemapowanych danych, bo oczywiście nie da się pominąć żadnej danej wybiórczo. Teraz radzę sobie makrem pisanym w OO i eksportuję zawartość tabeli przelewy i odpalam makro, po czym zapisuję do CSV i część danych mam. Ale tak czy siak Pani Kadrowa twierdzi, że czuje się jak operator wozu bojowego, takie ma odpowiedzialne zadanie z tą konwersją do przelewów

Będę jutro u klienta i zobaczę dokładnie jakie formaty pliku i pól ten program chce.
Pozdrówka
Arek