Witam!
W przypadku MM moim zdaniem powinien być zastosowany oryginalny szablon specyfikacji, który zawierałby zaledwie kilka kolumn: mag. źródłowy, towar, mag. docelowy, ilość. I tyle

Mam jednakże pytanie dotyczące możliwości zmiany rodzaju towaru przy przesunięciu.
Mianowicie: jeżeli przesuwam towar A z magazynu A do magazynu B, to w mag. B musi być wybrany z KTiU dokładnie ten sam towar A, w przeciwnym wypadku stany w magazynach nie ulegną zmianom.
To logiczne. W końcu nie można wynieść z jednego magazynu worka ziemniaków i przyjąć go w drugim jako worek buraków.
Ale nie do końca właśnie...
Przykład z mojej praktyki hotelowej:
W magazynie żywnościowym przechowuję wino marki XYZ.
To wino przesuwam do magazynu barowego, który je sprzedaje jako Wino XYX. Wszystko OK.
Jednocześnie część tego samego wina przesuwam do magazynu recepcyjnego, tyle że recepcja nie ewidencjonuje sprzedaży marek, lecz towarów! Tutaj Wino XYZ to po prostu Wino, gdzie obowiązuje sztywna cena sprzedaży ustalona dla określonych przedziałów ceny zakupu.
Przydałaby się więc w MM możliwość rozchodu z jednego magazynu Wina XYZ i przychodu w innym magazynie Wina GrupaCenowaX.
Domyślam się, że moja koncepcja to kawał żmudnej, programistycznej roboty, acz polecam ją pod rozwagę na przyszłość.
To udogodnienie pozwoli zaoszczędzić użytkownikom VATowca czas i uniknąć generowania dodatkowych, zupełnie zbędnych dokumentów specjalnie na potrzeby zamiany Wina XYZ w Wino GrCen1

Pozdrawiam!