witam,
Przez weekend trochę pobawiłem się w naprawianie VATowca. Próbowałem kilka sposobów:
1 - odzyskałem plik RVP.dbf z archiwum - podstawiłem do katalogu z firmą - nic to nie zmieniło. Nadal po wpisaniu do obecnych dokumentów jakiejkolwiek kwoty i ustawieniu kodu na "S", przy sumowaniu program wyzerował mi kwoty.
2 - jako, że problem dotyczy kilku miesięcy wstecz (do czerwca 2010 jest ok, nie zeruje kwot nawet jeśli wpiszę inną kwotę niż jest obecnie w dowolnym dokumencie), odtworzyłem ponownie RVP.dbf z mojego archiwum z bazy czerwcowej i majowej. Po wgraniu pliku do aktualnego katalogu z bazą nic się nie zmieniło - kwoty po wpisaniu i sumowaniu nadal są zerowane.
3 - jako, że 2) nic nie dała, odtworzyłem z archiwum cały katalog firmy (same dbf). Przy starcie VATowiec zaczął tworzyć od nowa strukturę bazy firmy ale i tak to nic nie dało - dokumenty wrześniowe nadal były zerowane.
Dziwi mnie najbardziej fakt, że skopiowanie pliku z działającej, poprawnej bazy nic nie daje - ten sam plik RVP.dbf użyty w bazie czerwcowej i wrześniowej nie przyczynia się do zaprzestania zerowania dokumentów.
Przy okazji pytanie - czy normalnym jest, że program robi archiwum zawsze do tego samego pliku? Kiedyś chyba dodawał po nazwie "archiwum" aktualną datę archiwizacji.
W związku z tym odpuściłem sobie już wrzesień -usunę wszystkie dokumenty sprzedażowe i wpisze je od nowa (tylko ten sposób działa, niezależnie od użytego pliku rvp.dbf). Zacznę też od razu wpisywać dokumenty za październik. Gdyby jeszcze coś było nie tak, spróbuję usuwania/wpisywania ponownie i dam znać na tym wątku, jeśli nadal będzie zerował kwoty.
Przy okazji prób naprawy wyszło, że komputer na którym jest VATowiec, miał zmienioną datę systemową na 2006 rok (tzn. dzień/miesiąc dobry ale rok 2006) w czasie wpisywania dokumentów za wrzesień. Czy to mogło być powodem problemów z dokumentami wrześniowymi?
pozdrawiam.