Windows 7

Wszystkie sprawy związane z MS Windows

Re: Windows 7

Postprzez Pio » 22.06.2010 06:48

\\tsclient\D

u mnie "tsclient" jest nazwą kompa z Windows 7 widzianą z XP
a D, jest zasobem, dokładniej dyskiem D: który występuje w Windows 7 z katalogiem BR, czyli z bazą danych
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2312
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Windows 7

Postprzez bazkomp » 22.06.2010 12:59

wciąż tego nie kumam
tak mam na xp i co ja mam wpisać ??

Image
bazkomp
 
Postów: 8
Dołączył: 03.03.2009 23:31

Re: Windows 7

Postprzez Pio » 22.06.2010 19:24

Sprawdźmy dwie rzeczy:
1. w XP eksplorator windows, na dowolnym katalogu dysku np. C na MARIO_DELL i właściwości -> Ogólne -> Lokalizacja: co tam jest ?
2. na którym dysku z "? na MARIO_DELL" jest folder BR ?
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2312
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Windows 7

Postprzez bazkomp » 23.06.2010 09:23

ad.1 - fotka - kliknąłem w "D na MARIO_DELL" znalazłem tam katalog BR i mamy to co poniżej
Image
ad.2 - D na MARIO_DELL
bazkomp
 
Postów: 8
Dołączył: 03.03.2009 23:31

Re: Windows 7

Postprzez Pio » 23.06.2010 18:20

Zatem polecenie odpalone w XP

subst P: \\tsclient\D

musi działać, powinien pojawić się dysk P:
z zawartością dysku D: Windows 7
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2312
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Windows 7

Postprzez bazkomp » 24.06.2010 10:41

i teraz wszystko działa - błędem było uruchamianie Vatowca z poziomu win7 - muszę najpierw odpalić xpmode a potem vatowca
pytanko: da się coś zrobić z szybkością działania - strasznie powoli to działa - racja że do wydruku to ie jest aż tak uciążliwe ale zawsze .... ;-)
bazkomp
 
Postów: 8
Dołączył: 03.03.2009 23:31

Re: Windows 7

Postprzez Pio » 27.06.2010 08:03

W którym momencie wolno działa ? Uruchomienie, po kliku na eksport, otwarcie formularza, ...........
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2312
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Windows 7

Postprzez bazkomp » 27.06.2010 11:58

generalnie wszystko
np sumowanie w zestawienie rejestr VAT - na vin7 to kwestia 5 sekund a na xp mode to dobre 2-3 minuty
bazkomp
 
Postów: 8
Dołączył: 03.03.2009 23:31

Re: Windows 7

Postprzez edi67 » 15.09.2010 14:37

W Windows 7 Home i Premium nie można zainstalować Windows XP Mode, więc na wiki opisałem sposób instalacji VirtualBoksa jakby się komuś miało przydać...
http://vatowiec.wik.is/Dla_Opornych/Tec ... /Windows_7
U mnie sumowania działają całkiem ok
Serdeczne pozdrowienia :)
Edward.


Poszukujesz pomocy - zajrzyj na http://vatowiec.wikia.com/
Pomóż od nowa napisać Społeczną Instrukcję Vatowca

W wolnych chwilach przenoszę starą wersję wiki, pomóź, jeśli masz ochotę...
edi67
 
Postów: 850
Dołączył: 18.12.2007 22:22

Re: Windows 7

Postprzez arek113 » 19.05.2011 22:06

witam!
albo zastosowany zostal skrót myślowy, albo moje myslenie nie jest juz takie jak kiedys!
zainstalowalem virtual boxa, na xpeku vatowca i co dalej? bo moje proby zastosowania sie do powyzszych wskazowek spalily na panewce
aha, na laptopie mam windowsa 7 hp 64,
wielka prosba o pomoc
arek113
 
Postów: 3
Dołączył: 14.04.2011 12:10

PoprzedniaNastępna

Powróć do Windows

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron