Pio napisał(a):edi67 napisał(a):1) Dodać pełną nazwę kontrahenta (w tej chwili jest tylko nazwa)
W tej chwili są dwie linie nazwy kontrahenta, mogę dorzucić trzecią.
Oczywiście niejasno napisałem.. chodziło o dodanie pełnych danych kontrahenta, jak na fakturze, czyli nazwa, adres, nip.
Chodzi mi o to, żeby na wydruku można było od razu jednoznacznie zidentyfikować komu zapłacono lub od kogo przyjęto gotówkę.
Pewnie większości się przyda..
2) Dodać pełną nazwę naszej firmy
gdzie ? zamiast pieczątki firmowej
Pewnie najlepiej tam.
Przydaje się - jak ktoś na podstawie KW musi wystawić fakturę - na wydruku nasze dane lepiej widać, niż na czasami niewidocznej pieczątce.
4) Włączyć nadruk tekstu Notatki drukowanej na dokumencie (można tekst wprowadzić, ale nie pojawia się na wydruku).
notatka dotyczy całego raportu kasowego, a nie pojedynczej zapłaty
Byłoby fajnie, jak możnaby wpisać jakieś dane do wydruku pojedyńczego KW/KP, ale jak ma to zająć dużo pracy to proponuję wpisać to do zadań przyszłych o niskim priorytecie...
Czasami przydaje się jakaś notatka, zwłaszcza do KW (np. dane przyjmującego pieniądze), ale używamy tego stosunkowo rzadko, więc nie nalegam.
Pio napisał(a):3) Zwiększyć liczbę znaków pola Za co (Opis) (do 2 wierszy tekstu?)
to pole ustala się dynamicznie w zależności od liczby dokumentów,
wystarczy, że w NTK będzie ten sam numerek
wiec nie mam co poprawiać
Chodzi mi o to, żeby można tam było wpisać np: Zapłata za usługę bla, bla, bla wykonaną w dniu coś tam coś tam, zgodnie z kontraktem itp.
W tej chwili pole "Za co" ma mało znaków i dla pojedynczego KW niewiele można tam wpisać.