jastom napisał(a):kkucz napisał(a): PS: Formuły są prawidłowe wyłącznie przy 100% sprzedaży opodatkowanej 23% VAT. Bardziej uniwersalna formuła musiałaby zsumować wszystkie rodzaje sprzedaży czyli SAxV, gdzie x to używane stawki VAT.
to może jeszcze dla tych "bawiących się w budowlankę" (tj. 23% i 8% VAT - jako: JPK_VAT_2\4.SprzedazCtrl\PodatekNalezny\ ):
iif(PVATS->(dbseek("M"+left(VG('okr'),4)+right(VG('okr'),2)+"SA23V")),PVATS->WAR,"") + iif(PVATS->(dbseek("M"+left(VG('okr'),4)+right(VG('okr'),2)+"SA08V")),PVATS->WAR,"")
ania159 napisał(a):Mam sprzedaż głównie z odwrotnym obciążeniem, czy ktoś podpowie co mam zmienić w Definicja XML, żeby wpisywało K(X) i wartości do pliku JPK_VAT XML, na razie po dacie wystawienia przechodzi do następnego sprzedającego. Przy sprzedaży 23% działa bez zarzutu mam K19 i K20 warz z wartościami
Alina napisał(a):Mam problem z wygenerowaniem pliku JPK_2. Pojawia się komunikat "nie udał się eksport bazy do C:/BAZY". Przy dwóch innych bazach wszystko jest OK, przy innych nie chce się generować. Z czego to może wynikać? Ekport jest dokonywany z tego samego komputera i tego samego programu...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości