Bank, kasa i kompensaty

pełna księgowość

Bank, kasa i kompensaty

Postprzez gosiaczek37 » 25.04.2013 17:33

Witam,

mam pytanie związane z księgowaniem Wyciągu Bankowego. W Księdze Dokumentów wpisuję faktury od dostawców na konta rozrachunkowe (każdy dostawca podpięty jest to osobnego konta rozrachunkowego) oraz na czwórki w koszty. Następnie chcę zaksięgować WB. Z menu rozwijanego wybieram BANK. W dolnej tabelce wpisuję zapłaty za faktury kojarząc poszczególny faktury z odpowiednim kontrahentem oraz wcześniej zaksięgowaną w KD fakturą. Nie wpisuję nic pod przyciskiem FK. Dlaczego przeglądając zapisy na poszczególnych kontach rozrachunkowych (a także na koncie rachunek bankowy) nie są widoczne zapisy z raportu kasowego? Czy muszę jeszcze raz wpisywać wszystko w FK bo tylko wówczas są widoczne zapisy)?

Czy w górnej tabelce w kolumnie kontrahent powinien się pojawić bank z podpiętym kontem rachunku bankowego? (niestety nawet jak się pojawi to nie przenosi mi zapisów na konta.

Pozdrawiam
G
gosiaczek37

Re: Bank, kasa i kompensaty

Postprzez Pio » 08.05.2013 18:16

1. w górnej tabelce miejsce środków finansowych, np. bank z kontem FK odpowiadającym naszemu rachunkowi,
czyli bank w sensie banku :) a nie kontrahenta
2. po wszystkim zaznaczamy "autodekr" nad górną tabelką
Awatar użytkownika
Pio

Powróć do FK