Nierozliczone pozycje

pełna księgowość

Nierozliczone pozycje

Postprzez skinner » 03.04.2011 12:03

Mam takie pytanie:
zacząłem pracę w Vatowcu, ale nie korzystałem z funkcji nierozliczonych pozycji. Przyznam, że jest ich tam teraz cała masa.
Chciałbym teraz w nowym roku wykorzystać tą funkcję jak należy, ale najpierw chciałbym "poparować" te wszystkie nierozliczone pozycje. Czy jest jakaś możliwość, aby wszystkie te pozycje albo wyrzucić, albo jakoś zamknąć, aby już w systemie "nie wisiały" ?
skinner

Re: Nierozliczone pozycje

Postprzez listek » 25.04.2011 20:53

pozycje parują się, jeśli w Dokumenty-> Bank, Kasa, kompensaty
wprowadzone wcześniej dokumenty ściągamy wg miejsca zapłaty, czyli czy zapłacone wyciągiem, czy raportem kasowym itp

aby tego już nie parować można np w Kompensatach zrobić jakiś dokument np jeśli dokumenty będą dotyczyły wszystkiego do 31.12.2010 włącznie to z datą 31.12.2010
w dolnej tabeli wejść na dokumenty, posortować po dacie - stanąć na pierwszym z góry, później Shift i na ostatnim i przycisk "wybierz" wskoczą nam wszystkie zaznaczone i nie będą już wisieć w nierozliczonych
trzeba wszystkie prześledzić czy na pewno zostały zapłacone, jeśli chcemy aby wróciły do nierozliczonych to usuwamy konkretną pozycję z tej kompensaty
listek

Powróć do FK