Mam rok ksiegowy od 10.2012 do konca 2013. Chcialem zrobic deklaracje CIT za styczeń, wszedlem w zestawienia podatku dochodowego i mimo poprawnie zaznaczonego roku ksiegowego program liczy wszystko od nowa w 2013. Tzn nie przeniosl danych narastających z 2012. Za ten miesiac deklaracje zrobilem wiec recznie, ale jak mozna to naprawic/spowodowac, ze przeniesie dane z 2012 na 2013 i bedzie liczyl narastajaco jak w dluzszym roku ksiegowym?
Mam podobny problem. Rok obrotowy zgodnie z instrukcją ustawiłam poprawnie ale zginęły mi obroty za ostatni miesiąc (mój rok obrotowy to 12.2011 do 12.2012). A obroty z stycznia 2013 są już poprawne. może spróbuję to opisać. Rok ma 13 miesięcy. W planie kont miesiąc pierwszy oznaczony jako M01 zawiera obroty za grudzień 2011. I tak do listopada 2012 który w planie kont opisany jest w kolumnie M12. I w związku z tym gdzie "schowały" się obroty grudnia 2012, które powinny być zawarte w miesiącu opisanym jako M13.
Właśnie, gdzie się schowały M13? Dodatkowo w w/w przypadku pozycja księgowa dziennika w styczniu przeskoczy znowu na 1, skoro rok księgowy ma 13 miesięcy to chyba powinny być kontynuowane numerki z grudnia? Udało się komuś rozwiązać problem Tom'a?
Kolumny powyżej 12 w planie kont mogę włączyć, o ile są niezbędne. Jeśli chodzi o wszystkie inne operacje, to powinno działać, bo fizycznie istnieje miejsce na przechowywanie danych. Proszę sprawdzić System->Tabele->PLN_KNT->Dane
Ciekawe czy to tylko ja jestem tak blyskotliwy, ze nic nie rozumiem z odpowiedzi Piotra?
Rok ksiegowy dluzszy niz 12 miesiecy jest potrzebny, bo program nie liczy wlasciwie podatku/przychodu itp, poniewaz w formularzu wpisuje sie narastajaco od poczatku roku. A tutaj zero z 2012 i od poczatku liczy 2013, co sprawia ze trzeba kalkulator, PDF edytowalny albo ołóweczek i piszemy...
Bazuje, ale jednak fajnie by było, gdyby dało się używać Zestawienia -> Podatek dochodowy dla szybkiego wglądu, ile wyszło, a tak to się nie da, bo od stycznia liczy od nowa i trzeba ręcznie sumować z wcześniejszymi miesiącami. Tak samo numeracja pozycji w Dzienniku Chronologicznym od 1.01 jest liczona od nowa, a fajnie by było, gdyby była kontynuowana. Da się coś z tym zrobić?