Jakkolwiek program wydaje się być kompletnym rozwiązaniem to mam z nim trochę problemów których nie potrafię rozwiązać.
Pierwszy problem jaki napotkałem to podatek dochodowy.
Nijak nie potrafię zrobić wydruku CIT-2. Mam zaznaczone wszedzie FK, jednak program z uporem maniaka wyrzuca na ekran formularz PIT-5.
Poradzi ktoś?
Druga sprawa - odsetki i zobowiązania.
Wprowadzam faktury któe są już zapłacone, jednak program liczy od nich odsetki i pokazuje, ze pozostały do zapłaty.
Odsetki są liczone również od kapitału zakładowego i ów kapitał jest zobowiązaniem

Zaksiegowalem go jako poszegolne wplaty do kasy - kazdy z udzialowców zostal wprowadzony jako kontrahent, ksiegowanie do kasy - 100, pozniej lacznie wszystkie wplaty na konto 800 jako wplata na pokrycie kapitalu. Mimo to ciagle wisza zobowiazania w stosunku do udzialowcow w wysokosci wniesiony kapital + odetki.
Trzecia i poki co ostatnia rzecz (bylo ich wiecej, ale dzieki dluuugiemu czasowi aktywacji konta poradzilem sobie z czescia

Składowe jak i formuly trzeba wpisać ręcznie. Czy nie da się skopiować wyrażeń z przykładowej bazy BRTEST?
Byłoby wygodniej edytować całość. Wpisywanie od nowa to droga przez meke

edit
Jednak nie poradzilem sobie z jedna rzecza, bo sumowaniu znow liczy netto - zestawienia -> podatek VAT.
Spolka nie jest jeszcze VATowcem, faktury wprowadzam jako brutto i zaznaczam im kategorie N w RV i K w KD i poczatkowo wydaje sie, ze liczy brutto, w podatku VAT sa przeniesione kwoty brutto, ale gdy sie dopisze jakis dokument i uruchomie zsumowanie w Podatku VAT to znow wyrzuca kwoty netto...
edit2
Chociaz chyba z tym VATem jest OK, dobrze mysle, ze tam bedzie zawsze netto?
Bo widze ze podatek dochodwy jest liczony od brutto czyli OK, chyba pomylilem tabelki podatku