vatowiec- problem z zestawieniem

pełna księgowość

vatowiec- problem z zestawieniem

Postprzez aleksander » 12.05.2013 20:07

WItam
Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem Vatowca. Stowarzyszenie- pełna księgowość nie jesteśmy podatnikiem VAT. Potrzebuję stworzyć zestawienie dla potrzeb rozliczenia dotacji. Chodzi o to, że w zestawieniu mają być następujące pozycje. Data zapłaty., nr dokumentu, opis, kwota z dokumentu . Dokumenty do rozliczenia dotacji księguję na jednym koncie pozabilansowym. Jak powinna wyglądać formuła dla takiego zestawienia? Problem z takim zestawieniem jest dla mojego stowarzyszenia o tyle istotny, że mamy kilka źródeł finansowania działalności i dla każdego z nich muszę sporządzać odrębne zestawienie na którym muszę mieć datę operacji, treść wartość i przypisanie wydatku do określonej pozycji kosztowej zgodnie z specyfikacją z umowy.
Pozdrawiam
Alek
aleksander

Re: vatowiec- problem z zestawieniem

Postprzez Pio » 13.05.2013 07:57

Menu Zestawienia->Raporty definiowane->"Rejestr Księgowań"
Awatar użytkownika
Pio

Postprzez aleksander » 13.05.2013 10:12

Dzięki. Spróbuję wieczorem
Pozdrawiam
Aleksander Kuźniar
aleksander

Postprzez aleksander » 13.05.2013 20:18

Rzeczywiście poszło Panie Piotrze Gdzie znajdę opis zasad tworzenia formuł? W instrukcji jest niewiele na ten temat a nie chcę zamęczać pytaniami, tylko sam powolutku czegoś się nauczyć. Pewnie nie mam innego wyjścia a z programowania jestem total zielony. Teraz męczę się z takim problemem. Do zestawienia dodaję konto- 5010001 które jest kontem analitycznym pozabilansowym konta 501 odpowiada określonym wydatkom. Potrzebuję, aby w zestawieniu było rozbicie na poszczególne tabelki odpowiadające rodzajowi wydatków. Chcę, żeby na wydruku pojawiły się tylko te kwoty, które zapisałem, wprowadzając dokument. A tymczasem jeśli w regułe wpiszę 501 to w tabelce z góry na dół pojawia mi się 501 a jeśli wpiszę formułę W5010001 to program zwraca mi błąd.
Pozdrawiam
Alek
Chodzi o to, że do raportu dodałem kolumny odpowiadające numerom potrzebnych mi kont W kolumnie odpowiadającej numerowi konta 5010001 powinny pojawiać się kwota dotycząca konkretnej operacji a tymczasem pojawia się numer konta przeciwstawnego i nie wiem co zrobiłem źle. Dodatkowo wartości zapisów na koncie powinny się sumować jak również powinno pokazywać mi sumę zapisów na poszczególnych kontach.
aleksander

Postprzez Pio » 16.05.2013 10:54

Pomoc jest również pod klawiszem F1.
Oprócz tego są gotowe raporty w katalogu \BR\PROGRAMY\HELP, proszę kliknąć na Import XML i wskazać ten podkatalog.
Awatar użytkownika
Pio

Powróć do FK