Witam,
mam kilka pytań i mam nadzieję, że doświadczeni forumowicze pomogą mi w odpowiedzi na kilka pytań:
1. W jaki sposób w Programie wystawić dokumenty KP i KW, bo w księdze dokumentów jak wpisuję rodzaj dokumentu KP to automatycznie zmienia mi się na RA i prosi o wskazanie dokumentów, za to w Kasie do wydruku po wprowadzeniu powstaje jedynie raport kasowy.
2. W jaki sposób zaksięgować taką operację - otrzymaliśmy fakturę na kwotę załóżmy 100 zł - zostaje ona wpisana do księgi dokumentów jako rozrachunki z dostawcami po stronie MA, natomiast po stronie WN zostaje wpisana w koszty administracyjne. Zapłata tej faktury odbyła się z prywatnego konta, więc trzeba wystawić KW na kwotę 100 złotych i wziąć je z kasy i zaksięgować po stronie MA na koncie kasy i po stronie winien na koncie rozrachunków. Pierwsze pytanie czy dobrze kombinuję? A drugie pytanie w jaki sposób umieścić to w Księdze Dokumentów, ponieważ gdy to wpisuje to wzrasta mi saldo, a chyba nie powinno.
Przepraszam za być może elementarne pytania ale jestem w kropce w tym zakresie i proszę o pomoc.
Pozdrawiam