poprawianie księgowania i praca na przełomie dwóch lat

pełna księgowość

poprawianie księgowania i praca na przełomie dwóch lat

Postprzez tess15 » 29.01.2014 12:05

Mam problem , zaksiegowałam ( teraz w styczniu fakturę za grudzień na konto rozrachunkowe 201- .. , pomyliłam kontrahenta więc weszłam ponownie do rejestru vat aby prawidłowo go zaksięgować - zaksiegowałam i weszłam do planu kont , zrobiłam pełną weryfikację . Obroty ogólne na tym kontrahencie się zgadzały ale jak chciałam podglądnąc obroty konta ( były własciwe ) za pomoca klawisza FK kartoteka była pusta zero księgowań ( a miałam jeszcze ksiegowania w m-cu XI 2013 , które też znikneły ) Próbowałam usunąć zapis w rejestrze zakupów i ponownie księgować to dopiero sobie narobiłam - za kazdym ksiegowaniem zwiększały mi się obroty konta rozrachunkowego a wewnatrz kartoteka obrotów jest dalej pusta . Wchodząc na NIE FK tez mam katrotekę pustą . Co mam zrobić ?

Oraz drugie pytanie - czy wystarczy plan kont skopiować i bedę miała juz salda na rok 2014r . Kiedy kopiować abym mogła wprowadzić faktury zakupu i bank za styczeń 2014 nie przenosząc jeszcze 4-ek i 7ek na wynik finansowy za 2013r .
tess15

Re: poprawianie księgowania i praca na przełomie dwóch l

Postprzez Pio » 29.01.2014 16:49

Rozumiem, że księgowania były sprawdzane dla Planu Kont 2013 ?
Dodatkowo proszę sprawdzić księgowanie w dokumencie, czy wszystkie dekrety są ciemne.
Ponadto warto sprawdzić System->Zdarzenia->FK

Odnośnie sald nic nie trzeba kopiować, same się przenoszą z automatu,
ale można to wymusić weryfikacjami w starym i nowym roku.
Awatar użytkownika
Pio

Powróć do FK