Fajny linux bardzo mała dystrybucja ale szybciusia tylko dlaczego Vatowiec się nie buja pod nią :
linuxvat ; )
...no bo się tworzy no nie?
Bo wine to trza wgrywać itd itp ; (
kris6112 napisał(a):Fajny linux bardzo mała dystrybucja ale szybciusia tylko dlaczego Vatowiec się nie buja pod nią :
linuxvat ; )
...no bo się tworzy no nie?
Bo wine to trza wgrywać itd itp ; (
edi67 napisał(a):U nas z kolei zdecydowanie bardziej przydałoby się tchnięcie ducha w zapomnianą wersję SQL zniknęłyby problemy z dostępem do plików dbf po Sambie, czy możliwością bezpośredniego odczytania danych z plików dbf (co z tego, że jest hasło, skoro można bezpośrednio przeczytać pliki dbf)..
Pio napisał(a):edi67 napisał(a):U nas z kolei zdecydowanie bardziej przydałoby się tchnięcie ducha w zapomnianą wersję SQL zniknęłyby problemy z dostępem do plików dbf po Sambie, czy możliwością bezpośredniego odczytania danych z plików dbf (co z tego, że jest hasło, skoro można bezpośrednio przeczytać pliki dbf)..
Ekonomia rządzi światem, dlatego ze względu na słabe zainteresowanie wersjami SQL i jeszcze słabsze LX, nie wiem czy jest sens się dla nich zarzynać.
Pio napisał(a):na słabe zainteresowanie wersjami ... i jeszcze słabsze ..., nie wiem czy jest sens się dla nich zarzynać
Powolutku ciągnę te odmiany i chociaż nie widać na witrynie zmian, to pojawiają się aktualizacje
Po prostu są pewne priorytety, związane również z kasą
Pio napisał(a):PS. nie widzę, żeby Lefthand odnosił jakieś specjalne sukcesy z aplikacjami na Linux, a wręcz przeciwnie, bo podpina się z hasłem vatowiec na google
edi67 napisał(a):... kompletnie beznadziejną aplikacją. Owszem, ma swoje zalety, 3-4 lata temu była obiecującym projektem, niestety skończyło się na tym, że była..
I chociaż mają zasoby pewnie większe od Ciebie, to idąc dotychczasową drogą wiele nie nawojują.
Ludwiku Dorn! Sabo! LeftHandzie...
Nie idźcie tą drogą
Pio napisał(a):Statystyki strony vaciaka
Windows 93.3 %
Linux 5.1 %
Nieznane 1.2 %
Macintosh 0.1 %
GNU 0 %
FreeBSD 0 %
- będę śledził zmiany % LX
Pio napisał(a):
Ekonomia rządzi światem, dlatego ze względu na słabe zainteresowanie wersjami SQL, nie wiem czy jest sens się dla nich zarzynać.
Powolutku ciągnę te odmiany i chociaż nie widać na witrynie zmian, to pojawiają się aktualizacje
Po prostu są pewne priorytety, związane również z kasą
edi67 napisał(a):Nie wiem, pewnie zwracałeś uwagę na jakieś środowiska, gdzie można pisać od razu na 3 platformy (windows/linux/mac) typu Qt/wxWindows
mogłoby to być jakieś rozwiązanie.. (na przyszłość)
edi67 napisał(a):Nie wiem jaki jest plan, bo jeśli przez jeszcze długi czas główna będzie versja DBF, a SQL tylko ciekawostką,
to pewnie też nie ma sensu się mocno poświęcać V SQL (tzn. rozumiem, że Piotr ma inne priorytety).
Choć fajnie, jak to SQL byłaby podstawową wersją![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości