Długa nazwa kontrahenta -wydruk rejestru VAT

zasady ogólne, tzw. książka

Długa nazwa kontrahenta -wydruk rejestru VAT

Postprzez meloman » 21.11.2010 16:32

Witam,
właśnie rozpoczynam pracę z vatowcem. Zrobiłem wpisy za 1 miesiąc i drukuję dokumenty. Jeżeli chodzi o KPiR - jest OK bo tam nie jest drukowany NIP i na nazwę są wolne 2 wiersze. Natomiast w wydrukach rejestru VAT nazwa nie mieszcząca się w jednej linijce (pobrana z: Słowniki/Kntrahenci/Szczegóły/...kolejne linie nazwy) zostaje drukowana w drugim wierszu wydruku zamiast adresu. W efekcie mam:

długa ...............................nazwa
długa ...............nazwa C.D....
NIP

Co mnie jeszcze dziwi to skrócenie (wwydruku rejestru VAT) nazwy pomimo wolnego miejsca w tabeli (kropki po C.D powyżej). W wydruku KPiR ta sama nazwa nie jest skracana.
Adres jest chyba wymagany w rejestrze VAT a więc muszę albo sam skrócić nazwę (po co są aż 3 linie nazwy?) albo zrezygnować z wydruku.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
meloman

Re: Długa nazwa kontrahenta -wydruk rejestru VAT

Postprzez Pio » 22.11.2010 23:25

Czy można prosić o podesłanie tej 120 znakowej nazwy kontrahenta na p@vatowiec.pl, żebym mógł się jej przyjrzeć i sprawdzić wydruk RV ?
Awatar użytkownika
Pio

Re: Długa nazwa kontrahenta -wydruk rejestru VAT

Postprzez meloman » 24.11.2010 12:00

- wielkie wyrazy uznania za szybkość działania dla Autora. Jest już poprawiona wersja (System->Dogrywka) programu drukująca wszystko prawidłowo. Support w ciągu 24 godzin dla klienta freeware - to naprawdę wyjątek. Podziwiam i polecam.
Pozdrawiam,
Sławomir Zalewski
meloman

Powróć do PKPiR