W związku z tym że próbuję wprowadzić vatowca do swojej firmy mam kilka pytań do starych wyjadaczy

1. Czy i jak można ustawić automatyczny wybór magazynu na zamówieniu?
2. Jaki jest mechanizm przypisywania cen do produktów (czy dla każdego kontrahenta trzeba tworzyć oddzielny cennik?)?
3. Czy na wystawianej fakturze w specyfikacji istnieje możliwość wyboru między zdefiniowanymi cenami, czy też jedyną możliwością jest modyfikacja ręczna ceny?
4. Czy można ustawić domyślny typ dokumentu w Rejestrach VAT (np. na FA)?
5. Czy w oknie "Sprzedaż detaliczna" jest błąd? Kiedy tworze nowy wpis z wykorzystaniem zamówienia to pojawiają się ujemne wartości.
6.Do wpisów w sprzedaży detalicznej nie są generowane wzki (czy można to gdzieś ustawić?)
7. Nadruk paragonu ze "sprzedaży detalicznej" jest wadliwy czy istnieje gotowy poprawny nadruk czy też trzeba sobie go stworzyć samodzielnie (a może po prostu coś źle skonfigurowałem)?
8. Czy można uruchomić automatyczną numerację paragonów (tak jak w rejestrze VAT)?
9. W oknie sprzedaż detaliczna nie ma pustej pozycji (takiej jaka jest w rejestrze VAT) – zawsze jest wypełniana data z zaznaczonego wpisu. - czy można to zmienić poprzez konfigurację?
10. Moja firma ma dwa oddziały w jednym z nich faktury są wystawiane ręcznie posiadają numerację z innej serii – czy da się ten fakt odwzorować w vatowcu (czy w takim przypadku najlepiej dla wprowadzanych faktur z tego oddziału modyfikować nr wprowadzanej faktury sprzedażowej?)
Poza tym chciałem jeszcze napisać, że koncepcja programu bardzo mi się podoba i wg. mnie nie ma innego programu na rynku, który dorównywałby vatowcowi funkcjonalnością. Jedynym dość istotnym mankamentem jest brak szczegółowej instrukcji/dokumentacji programu. Gdyby coś takiego istniało to by była pełnia szczęścia