Czy inni użytkownicy Vatowca uważają że w zakresie sprzedaży detalicznej jest ona prosta i że nic nie można usprawnić. Detaliści - proszę sprawdźcie, że ten ciąg działań w Sprzedaży Detalicznej jest zawsze taki sam, a może spowodować pomyłki (ja tak usunęłam ilość pewnej pozycji w Specyfikacji Brutto

i nie zauważyłam tego i właściwie mógłby zostać zautomatyzowany

:
proponuję zatem w miejsce dotychczasowej sekwencji a jest ona obecnie taka
[Dodaj] w Specyfikacji Brutto potem
pole [Nazwa towaru/usługi] i [Enter] {lub dwuklik pole [Nazwa towaru /usługi]} w Specyfikacji Brutto i program przechodzi dopiero do wyszukiwania towaru w KTiU [Wybór Towaru] proponuję
uproszczenie {A} aby wytłuszczoną sekwencję zautomatyzować tak:
po kliknięciu [Dodaj=niech się nazywa "Dodaj Towar"] w oknie Specyfikacja Brutto=niech się nazywa Specyfikacja Brutto Paragonu program od razu wejdzie do KTiU
na pewno będzie czytelniej i z mniejszą ilością kliknięć więc z możliwością uniknięcia błedów które mogą powstawać na etapie poruszania się w Specyfikacji Brutto. Co Wy na to, jeżeli poprzecie to myślę , że Pan Piotr zrobi ułatwienia - tak odczytuję zapytanie które zamieścił powyżej.
A dodatkowo proponuje
uproszczenie {B} w oknie {Sprzedaż Detaliczna} po naciśnięciu umówmy się, że w miejsce guzika [Dodaj] będzie to już nowy guzik [Dodaj Nowy Paragon] program pobierze daty z zegara komputera i od razu przejdzie przez Specyfikacji Brutto , dalej dodawanie towarów do paragonu w/g
uproszczenia {A}