Księgowanie raportu kasowego

pełna księgowość

Księgowanie raportu kasowego

Postprzez Jarek Adamski » 21.10.2010 14:46

Robimy uproszczone księgowania dla faktur kosztowych płatnych gotówką - są w raporcie kasowym dawane Wn:4, Ma:kasa. Mam włączoną autodekretację i wszystko ładnie wpada na konto przeciwstawne do kasy. Nie tworzą się jednak zapisy na konto kasy. Jeśli dodałem je po wprowadzeniu każdego dokumentu, to przy wydruku KP lub KW nieprawidłowo mi się wpisuje konto przeciwstawne na wydruku. Jeśli dodam tylko obroty przeciwnych stron, to tylko te dwie pozycje pojawiają się na koncie kasy.

Nawet jeśli dopiszę księgowania na konto kasy do RK, duplikując poszczególne zapisy, to cały raport kasowy księguje się z kontrahentem ustawionym dla RK. Czy da się to tak zrobić, żeby na koncie kasy były poszczególne zapisy i żeby nie gubił się kontrahent?
Jarek Adamski
tel. 603445345
http://www.afik.pl/
Image
Awatar użytkownika
Jarek Adamski

Re: Księgowanie raportu kasowego

Postprzez Pio » 21.10.2010 14:51

Proszę w górnej tabelce (kolumna kontrahent) wybrać kasę z podpiętymi kontami (w tym konto kasy).
Proszę również przemyśleć zastosowanie stałej w System->Stałe programów->Vatowiec->Szczegółowa dekretacja ....
Awatar użytkownika
Pio

Powróć do FK