od dawna składałem się do napisania, a nadchodząca chwila wolnego może ułatwi wymyślenie czegoś.
Jak pewnie większość tutaj jestem użytkownikiem Vatowca, bo to świetne oprogramowanie, które pomaga nam w bardzo wielu momentach walczenia z okołofirmowymi problemami - chwała i cześć Wielkiemu Piotrowi za to Dzieło

Od jakiegoś czasu przejmuję się jednak malejącą aktywnością rozwoju Vatowca. W porównaniu do czego przyzwyczaił nas Piotr wcześniej - obecny stan to prawie śmierć kliniczna

Nie wiem, czym jest to spowodowane (prawdopodobnie Piotr ma obecnie mniej na Vatowca czasu), ale jest gorzej:
- stagnacja w rozwoju,
- brak pomocy na forum,
- ewentualne problemy w przyszłości (np. brak kompatybilności z jakąś nową wersją sprzętu/oprogramowania).
Chciałbym krzyknąć na forum i sprawdzić, czy my jako użytkownicy Vatowca moglibyśmy w czymś pomóc, żeby ten spadkowy trend odwrócić.
Przede wszystkim ilu jest nas - zainteresowanych tym, żeby ten projekt trwał i się dobrze rozwijał.
Co możemy zrobić, żeby go ożywić?
- może da się zorganizować dodatkową zrzutkę na zatrudnienie przez Piotra programisty, który zająłby się Vatowcem
- może moglibyśmy rozreklamować Vatowca i pomagać nowym osobom na forum,
- może przywrócić i ulepszyć dokumentację na wiki.
Może macie jakieś swoje przemyślenia, pomysły? Podumajmy, może przez święta wpadnie nam coś dobrego do głów.
Pozdrowionka.