po sumowaniu wyzerowane kwoty

zasady ogólne, tzw. książka

po sumowaniu wyzerowane kwoty

Postprzez soroq » 19.01.2012 22:06

witam,

Prowadzę PKPiR, w programie w danych firmy jest wybrane OF. Program działa na systemie Win XP Home SP3.
Po wykonaniu dogrywki 3.85 w dniu 2012-01-18 z programem zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Po wejściu do programu, wpisaniu (lub nie) jakichkolwiek dokumentów i uruchomieniu sumowania program wyzerował mi wszystkie kwoty przychodów od początku działalności. Co dziwne sam zmienił wszystkim dokumentom sprzedażowym kod w stopce. Przed sumowaniem była tam widoczna kwota i kod "S". A po sumowaniu kwota jest "0,00" i kod "P".
- Próbowałem odtwarzać dane z archiwum - bez efektu - po sumowaniu znikają wszystkie przychody od początku prowadzenia KD (u mnie 2008r).
- próbowałem po odtworzeniu archiwum wykonać reindeksację i dopiero wtedy sumować - efekt ten sam,
- pobrałem pełną wersję ze strony i zrobiłem instalację - efekty te same,
- usunąłem program i zainstalowałem na nowo, potem podmieniłem bazy z archiwum - dalej bez zmian - po sumowaniu cała sprzedaż jest zerowana.

- JEDYNE co na razie zadziałało to przed uruchomieniem sumowania zmiana kodu w stopce na "P" a następnie ponowna zmiana kodu z powrotem na "S" i potem sumowanie. Dokumenty na których dokonałem takiej zmiany po sumowaniu zachowują swoją kwotę i kod w stopce. Problem w tym, że musiałbym taką zmianę zrobić dla WSZYSTKICH dokumentów sprzedażowych od 2008r. Jeżeli nic innego nie pomoże to zrobię i to.

pozdrawiam.

dodane: 2012-01-19 21:40

Po nieudanych próbach odzyskania poprawnych danych, sprawdziłem również bazę RE prowadzoną na tym samym komputerze w tym samym VATowcu. I tutaj również po zsumowaniu dokumentów (niezależnie od tego czy wpisałem coś nowego czy nie) program wyzerował wszystkie dokumenty sprzedażowe - w stopce PRZED sumowaniem miały kod "8" a PO sumowaniu wskoczył kod "P" i kwota 0,00.

Sprawdziłem te same bazy na drugim komputerze z VATowcem 3.81 (Windows 7 Pro 64 bit) i tu niespodzianka - obie bazy działają bezproblemowo. Nie ma żadnych problemów ani przed ani po wpisaniu dokumentów ani po zsumowaniu ich. Wersji 3.85 nie intalowałem ani jako dogrywka ani jako pełna instalka. Póki sprawa się nie wyjaśni chciałbym mieć możliwość wpisania dokumentów za 12/2011.

na maila podeślę spakowaną bazę PKPiR oraz zrzuty ekranu z działania programu.
soroq

Re: po sumowaniu wyzerowane kwoty

Postprzez Pio » 20.01.2012 15:29

dogrywka
Awatar użytkownika
Pio

Powróć do PKPiR