przez edi67 » 28.05.2015 11:58
Nie jestem twórcą programu.
Vatowiec (wraz z resztą modułów Kadrowiec, Celin, Spedytor itd.) jest bardzo elastycznym narzędziem pracy.
Ma to zalety - można go dostosować do praktycznie każej sytuacji finansowo-księgowej danej jednostki (pełna księgowość, KPiR, ryczałt; VAT, bez VATu; kadry; raportowanie; produkcja; spedycja itd.), ale ma też i wady - trzeba to wszystko samemu sobie do pracy zorganizować (Nie ma gotowych modułów Vatowiec Pełna Księgowość, Vatowiec Ryczałt, Vatowiec Jednostka Budżetowa).
Mowiąc językiem produkcji (nie wiem gdzie operujesz) dostajesz za darmo frezarkę CNC i co Ci myśl na klawiaturę sterowania przyniesie to sobie wyfrezujesz.
Twoja Księgowa najprawodpodobniej pragnie takiej samej frezarki, tylko już ustawionej, żeby sama robiła takie zajączki, jakie jej potrzeba.
Więc Twój problem może polegać na tym, że musisz wiedzieć:
- czego ona potrzebuje
- jak jej ew. pomóc to ustawić w Vatowcu.
Pierwsze pytanie - jaką mają formę księgowości? Drugie - jakie niestandardowe moduły/funkcjonalność potrzebuje.
Jeśli Vatowca do czegoś nie będziesz mógł dostosować (wątpliwe, ale całego świata nie zadowoli), to zwróć uwagę, że Autor jest bardzo elastyczny i większość uzasadnionych pragnień spełnia. Niektóre nawet na wczoraj.
Żeby Ci pomóc - nie wiem, czy chcesz, żeby w spisie funkcji stało "Przeznaczony do obsługi jednostek budżetowych", czy starasz się znaleźć przyczynę odrzucenia programu przez księgową i zaradzenia temu?
Serdeczne pozdrowienia
Edward.
Poszukujesz pomocy - zajrzyj na
http://vatowiec.wikia.com/ Pomóż
od nowa napisać Społeczną Instrukcję Vatowca
W wolnych chwilach przenoszę starą wersję wiki, pomóź, jeśli masz ochotę...