Po dodaniu USERLST w Raportach XML > tab.eksportu działa USERLST->IMIE/NAZWISKO, ale nie chce eksportować USERLST->TEL..

babaj napisał(a):Załączam definicje VAT-7(16) i VAT-7K(10). Pobieramy plik: rozpakowujemy do katalogu: c:\BR\PROGRAMY\HELP\ i usuwamy pliki z rozszerzeniem .cdx. Następnie w Vatowcu, System/Definicje XML polecenie Import.
Pio ulepszył program i teraz jest możliwość, że wypełniona deklaracja będzie się nam otwierać automatycznie w Adobe Reader (nie trzeba importować danych z .xml). W tym celu musimy wprowadzić kilka informacji w System/Raporty XML: to jest, w kolumnie roz.[szerzenie] wpisujemy XDP, a w kolumnie pdf wpisujemy nazwę naszego aktywnego, pustego formularza (np. dla VAT-7(16) będzie to: VAT-7(16)_v1-0E_2016[.pdf] - rozszerzenie można pominąć).
Wartość "XML" w kolumnie roz. sprawi, że wszystko pozostanie po staremu, czyli w katalogu Deklaracja zapisze nam się .xml, który będziemy importować do .pdf - nie potrzebne są osobne definicje, wszystko co jest niezbędne dla formatu .xdp Pio zaszył w Vatowcu.
qriozum napisał(a):To później jeszcze poćwiczę z tym, aby automatycznie wstawiał się właściwy urząd skarbowy w polu nr 5 naszego PITa
iif(DK->(dbseek(OSOBY->DST_KLI)),trim(DK->PESEL),"")
qriozum napisał(a):babaj napisał(a):Załączam definicje VAT-7(16) i VAT-7K(10). Pobieramy plik: rozpakowujemy do katalogu: c:\BR\PROGRAMY\HELP\ i usuwamy pliki z rozszerzeniem .cdx. Następnie w Vatowcu, System/Definicje XML polecenie Import.
Pio ulepszył program i teraz jest możliwość, że wypełniona deklaracja będzie się nam otwierać automatycznie w Adobe Reader (nie trzeba importować danych z .xml). W tym celu musimy wprowadzić kilka informacji w System/Raporty XML: to jest, w kolumnie roz.[szerzenie] wpisujemy XDP, a w kolumnie pdf wpisujemy nazwę naszego aktywnego, pustego formularza (np. dla VAT-7(16) będzie to: VAT-7(16)_v1-0E_2016[.pdf] - rozszerzenie można pominąć).
Wartość "XML" w kolumnie roz. sprawi, że wszystko pozostanie po staremu, czyli w katalogu Deklaracja zapisze nam się .xml, który będziemy importować do .pdf - nie potrzebne są osobne definicje, wszystko co jest niezbędne dla formatu .xdp Pio zaszył w Vatowcu.
Rozpocząłem testy ze świetną opcja otwierania wypełnionych formularzy Kadrowca w AdobeAcrobacie.
Ze strony MF pobrałem aktywny formularz "PIT-11(23)_v1-0E.pdf"
Postąpiłem dokładnie wg instrukcji. Na karcie "Płące/Wynagrodzenia" wybieram testowego pracownika i z menu wybieram "Operacje/Export XML" - otwiera się okienko w którym jest "PIT-11(23).
Po jego wybraniu, uruchamia się AdobeAcrobat z formularzem "PIT-11(23) i wypełnia pola nr 34 i 35, a powinien wypełnić pola nr 29 i 30. Z tym że dla pola "35" pobiera jakieś wyimaginowane dane oraz wyświetlony jest monit o treści:
"Ostrzeżenie dla płatnika
Pozycja 35 - kwota kosztów uzyskania przychodów przekracza 50% kwoty przychodu z pozycji 34"
Nie wypełniane są ponadto pola nr: 5, 28, 33, 70, 72.
W których miejscach mogę dokonać edycji by właściwe dane trafiały na właściwe pola w formularzu PDF?
Thnx
babaj napisał(a):Wyklikałem definicje VAT-UE(3). Pobieramy plik:
XML_STR.zip
(29.3 KIB) Ściągnięto 15 razy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości